UPB GAZDĂ PENTRU CEA DEA 27-A EDIȚIE A CONCURSULUI – INTERNATIONAL COLLEGIATE PROGRAMMING CONTEST (ICPC SEERC)

UPB GAZDĂ PENTRU CEA DEA 27-A EDIȚIE A CONCURSULUI – INTERNATIONAL COLLEGIATE PROGRAMMING CONTEST (ICPC SEERC)

Universitatea Politehnica din București găzduiește, pentru al 27-lea an consecutiv, faza regională pe Europa de Sud-Est a concursului International Collegiate Programming Contest (ICPC SEERC) în perioada 22-23 Mai 2021.

La această ediţie a concursului vor participa online 118 echipe din 53 de universităţi din: Bulgaria, Grecia, România, Serbia, Turcia şi Ucraina. Din România participă 29 de echipe din 10 universităţi (centrele universitare: Bucureşti, Cluj Napoca, Iaşi, Suceava, Tg. Mureş, Timişoara şi Craiova).

Competiția oferă posibilitatea studenţilor de a rezolva probleme complexe din lumea reală folosind tehnologii open source şi metode de programare avansate, cu restricţia unui timp limită de cinci ore. Concursul este, la nivel global, cel mai vechi, mai mare şi mai prestigios concurs de programare din lume, reunind zeci de mii de studenţi dintre cei mai talentaţi din domeniul IT.

În anul 2020, la nivel global, 58.963 dintre cei mai buni studenți din 3.406 universități din peste 100 de țări au concurat la nivel mondial în fazele regionale ale acestui concurs.

Festivitatea de deschidere va avea loc
sâmbătă 22 Mai 2021, începând cu ora 14:00
și este deschisă publicului larg.

Pentru mai multe detalii, inclusiv programul evenimentului si link-uri de acces online,
va rugăm să vizitați pagina competiției la http://acm.ro/