Universitatea Politehnica din București si Academia Româna lansează un centru național dedicat mediului de afaceri

Universitatea Politehnica din București si Academia Româna lansează un centru național dedicat mediului de afaceri

Universitatea POLITEHNICA din București (UPB) – prin Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria şi Managementul Afacerilor (FAIMA) – în parteneriat cu Institutul de Prognoză Economică (IPE) al Academiei Române, au inaugurat marți, 23 ianuarie a.c., Centrul Național de Diplomație Economică, Negociere și Antreprenoriat (CNDENA). Prin această inițiativă, partenerii își propun să creeze o platformă de cooperare în domeniile comerțului internațional, diplomației economice și mediului de afaceri.

Centrul Național de Diplomație Economică, Negociere și Antreprenoriat va veni în sprijinul antreprenorilor, mediului de afaceri și exportatorilor prin proiecte, aplicații, studii de cercetare aplicate și platforme de comunicare care să îi ajute pe aceștia să își extindă activitățile pe piețele competitive globale. De asemenea, centrul va ajuta mediul de afaceri atât prin programe de formare dedicate resurselor umane cât și prin dezvoltarea de proiecte cu aplicabilitate și impact pozitiv în societate.

Proiectul face parte dintr-un set mai amplu de inițiative al Universității Politehnica din București prin care este urmărită dezvoltarea mediului antreprenorial și de afaceri din România, ca soluție pentru dezvoltarea economică pe termen lung. Cu ocazia evenimentului, Mihnea Costoiu, rectorul UPB, a declarat: „La fel de important ca faptul că vrem să implicăm centrul în dezvoltarea de proiecte și în facilitarea interacțiunilor din mediul de afaceri este faptul că dorim să construim o platformă de reprezentare. Credem că putem oferi mediului de afaceri un nucleu prin care să dezvoltăm, să propunem și să implementăm politici care să faciliteze dezvoltarea economiei de piață și a mediului antreprenorial național. Zona de reprezentare a antreprenorilor în domeniul dezvoltării de politici nu este suficient de bine dezvoltată în prezent și sunt convins că în acest aspect putem avea un impact deosebit de pozitiv și vizibil”.

Centrul Național De Diplomație Economică, Negociere și Antreprenoriat are menirea de a deveni un pol național și internațional de proiecte, aplicații, studii de cercetare aplicate și platforme de comunicare. Facilitator de proiecte concrete de dezvoltare și acțiuni dedicate antreprenorilor, mediului de afaceri și exportatorilor, Centrul Național de Diplomație Economică, Negociere și Antreprenoriat vine în sprijinul demersului lor de a fi jucători activi pe piețele competitive globale.

Convergența celor două axe de acțiune și dezvoltare: inițierea și gestiunea proiectelor cu aplicabilitate practică și pregătirea resursei umane prin programele universitare dedicate, demonstrează o viziune unitară, coerentă, modernă și conduce către rezultate concrete și utile pentru antreprenori, oameni de afaceri, exportatori și importatori.


GALERIE FOTO EVENIMENT