European Mobility Challenge

European Mobility Challenge

Cristina, Daniel, Paul, Adrian și Alexandru sunt studenți, în cadrul Universității POLITEHNICA din București, și sunt câștigătorii Competiției de Mobilitate din Europa. Soluția lor de mobilitate, asemănătoare MaaS, au convins juriul și publicul, în cadrul finalei webinarului Academiei ERTICO, asupra faptului că ar trebui să fie câștigătorii care reprezintă Europa la Competiția Globlă pentru Inovație. Cine sunt și cum au venit cu soluția lor, MOTUM?

Cristina Damian, Daniel Mănăsescu, Paul Cozma Ivan, Adrian Azoiței și Alexandru Văduva au un lucru în comun: pasiunea pentru mobilitatea inteligentă. Aceștia s-au cunoscut în perioada studiilor de licență, în domeniul Inginerie Mecanică, iar în prezent se specializează în diferite discipline, foarte importante pentru dezvoltarea MOTUM, care va contribui la reducerea emisiilor de CO2.

Care este povestea din spatele MOTUM?

„Deseori, ne gândim la nivelurile de congestie ale traficului din orașe, iar București nu este diferit. Echipa noastră a dorit întotdeauna să facă mobilitatea mai „verde”, în special în orașul în care studiem, așa că atunci când ni s-a oferit oportunitatea acestei competiții, am văzut-o ca o șansă de a ajuta. Am început să facem brainstorming-urile și am creat mai multe soluții inteligente de mobilitate pentru București, iar MOTUM este o combinație a acestora.”

Cum funcționează MOTUM?

„MOTUM colectează date despre trafic și nivelurile de congestionare într-un oraș, precum și informații despre transportul public, locurile de parcare și închiriere de biciclete, etc. Ulterior, prin intermediul inteligenței artificiale, MOTUM elaborează datele colectate și creează soluții alternative ale mijloacelor de transport. Aceste alternative se bazează pe alegerile utilizatorului. De exemplu, dacă utilizați MOTUM, ați primi aceste recomandări cu privire la planul de călătorie ales de dumneavoastră și la reducerea estimată a amprentei de carbon, în timpul conducerii vehiculului. Înainte de a se deplasa cu mașina la muncă, toată lumea ar trebui să se gândească la impactul lor asupra mediului și asupra sănătății oamenilor, așa că, prin intermediul MOTUM, dorim să facilităm alegerile oamenilor atunci când vine vorba de mobilitate. Datorită soluției noastre, oamenii pot descoperi sufletul și energia unui oraș și se pot conecta cu acesta.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *