Campionatul National de Ultraalergare pe Șosea

Campionatul National de Ultraalergare pe Șosea

Atleta Fotu Elena-Nastasia, studentă a Facultății Ingineria Sitemelor Biotehnice din cadrul Universității Politehnica Bucuresti, a participat la proba de 50 km din cadrul Campionatul National de Ultraalergare pe Șosea ce a avut loc în data de 17.04.2021, la Arena Națională.

            Aceasta a alergat cei 50 km în 3 ore 44 de minute si 10 secunde, cu timpul realizat reusind sa se claseze pe a treia pozitie a clasamentului open feminin si sa se califice pentru Campionatul Mondial de 50 km ce se va desfasura la Taipei /Taiwan la sfarsitul lunii octombrie a acestui an.

            Fericită pentru rezultat, sportiva ne marturisete ca nu a alergat niciun maraton pana acum, aceasta cursa fiind prima de o asemenea lungime si a fost surprinsa placut de prestatia sa “Pana acum un an nu m-as fi gandit nici macar o clipa ca voi alerag la nici 20 de ani prima mea cursa de 50km. Eu mereu spuneam ca vreau sa fac probe scurte ca sa imi  imbunatetesc viteza, pana cand anul trecut, dupa ce s-au anulat toate campionatele nationale din cauza restrictiiilor impuse de pandemie, singurul campionat national care ar fi putut sa se desfasoare era cel de maraton. Imprejurimile date m-au pus in situatia sa ma inscriu la Campionatul National de Maraton pentru a nu trece anul fara sa alerg la nici macar o competitei. Eu nu eram pregatita pentru o asemenea proba, dar nu aveam nimic de pierdut. Din nefericire, si acel campionat s-a anulat, dar am ramas cu gandul ca mi-ar placea sa alerg la un maraton curand.” Astfel maratonul a devenit unul din obiectivele Anastasiei din acest an competitional.

Privitor la cursa din acest weekend, studenta afirma faptul ca nu o avea in vedere in lista competitiilor la care urma sa concureze “Aveam in plan sa alerg la campionatele nationale de 10 km, semimaraton si maraton si poate niste curse adiacente, mai scurte, dar nimic mai mult. Am abordat aceasta competitie ca pe un antrenament si ma bucur ca norocul a facut ca pregatirea mea sa ma urce si pe podiumul campionatului.”

Traseul pe care a alergat sportiva legitimată la clubul sportiv al universității, CSU Stiinta Bucuresti, a constat într-o buclă de 2 km in jurul stadionului Arena Națională din București, traseu pe care studenta noastră campioană l-a parcurs de 25 de ori.

Felicitări și success în continuare! #TotulEstePosibil #StudentAmbasadorISB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *