INFORMAȚII UTILE PRIVIND MĂSURILE PREVENTIVE CE TREBUIE LUATE ÎN VEDEREA STOPĂRII RĂSPÂNDIRII COVID-19

INFORMAȚII UTILE PRIVIND MĂSURILE PREVENTIVE CE TREBUIE LUATE ÎN VEDEREA STOPĂRII RĂSPÂNDIRII COVID-19

  1. Nu intrăm în panică, nu ne cuprinde isteria, știm ce să facem și cum să acționăm.
  2. Toți studenții care au stare febrila, cu dureri de cap și tuse se adresează telefonic la numărul 0741991133 sau în scris, la adresa de e-mail alerta@upb.ro.
  3. Studenții care au călătorit în străinătate, vor comunica traseele parcurse la numărul de telefon 0741991133 sau la adresa de e-mail alerta@upb.ro pentru a se lua măsurile necesare în vederea protejării stării lor de sănătate, precum și pentru a se evita eventualele contaminări.
  4. Până la sfârșitul lunii martie sunt interzise călătoriile spre țările cu focare de COVID-19. Zonele roșie și galbenă prezentate de către Institutul de Sănătate Publică din România sunt prezentate – AICI.
  5. În situația în care un student este suspectat de contaminare, universitatea anunță Comisia pentru Situații de Urgență, studentul respectiv va fi spitalizat iar persoanele cu care a intrat în contact vor fi supuse izolării sau unei perioade de carantină de două săptămâni.
  6. Zilnic, conducerea universității analizează situațiile semnalate, pentru a lua măsuri obligatorii, atât pentru studenți cât și pentru cadrele didactice.
  7. Toate cursurile sunt disponibile pe platforma Moodle a universității, platformă pe care fiecare student are acces cu parola pe care a primit-o.
  8. Prezentarea tuturor cursurilor pe platforma Moodle este obligația profesională a cadrelor didactice.
  9. Conducerea Universității Politehnica din București adresează, cu fermitate, studenților și personalului didactic și nedidactic rugămintea de a acționa cu responsabilitate pentru a proteja sănătatea comunității noastre academice.

Studenții care doresc informații despre situațiile legate de COVID – 19, despre modul în care se manifestă virusul, modalitățile de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă pot apela numărul Tel Verde 0800 800 358 sau la +4021.320.20.20, număr valabil pentru cetățenii români aflați în străinătate.

Rugăm cetățenii să se informeze permanent și să ia în considerare doar informațiile verificate prin surse oficiale și să respecte recomandările autorităților referitoare la prevenirea răspândirii virusului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *