UPB lansează Centrul Internațional de Excelență în Inteligență Artificială @ UPB

UPB lansează Centrul Internațional de Excelență în Inteligență Artificială @ UPB

Vineri, 3 decembrie 2021 are loc deschiderea Centrului Internațional de Excelență în Inteligență Artificială @ UPB, in amfiteatrul Radu Voinea (AN010) – clădirea Rectorat, inerval orar 10:00 – 14:00.

Inteligența Artificială transformă fiecare aspect al societății moderne și va avea un impact enorm în deceniile următoare. Tehnologiile IA pot contribui la promovarea creșterii economice incluzive și la rezolvarea provocărilor globale, cum ar fi schimbările climatice și asistența medicală îmbunătățită, inclusiv lupta împotriva pandemiilor. În acest context, Centrul Internațional de Excelență în Inteligență Artificială, constituit la inițiativa Universității POLITEHNICA din București, este animat de viziunea și angajamentul nostru de a studia și dezvolta sisteme de Inteligență Artificială de încredere, sigure și centrate pe om, într-o comunitate de cercetători care contribuie la dezvoltarea fundamentelor disciplinei, a tehnologiilor de Inteligență Artificială și a aplicațiilor de IA în rezolvarea problemelor din lumea reală.

Centrul Internațional de Excelență în Inteligență Artificială este organizat în parteneriat cu:

  • Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București,
  • Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”,
  • Universitatea Tehnică din Moldova
  • și se află sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.

Universitatea POLITEHNICA din București a jucat un rol major în dezvoltarea metodelor și aplicațiilor de IA, cu numeroase proiecte de cercetare și dezvoltare, naționale și internaționale, în domeniu, cu un număr semnificativ de publicații și brevete științifice, stabilind relații de cooperare și parteneriate cu universități, centre de cercetare și companii din România și din străinătate.

Universitatea POLITEHNICA din București împreună cu Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” și Universitatea Tehnică din Moldova vor concentra excelența în cercetări interdisciplinare și inovare într-un ecosistem de Inteligență Artificială care va cuprinde cooperarea cu alte universități de prestigiu din Europa, Africa și întreaga lume, companii naționale și multinaționale, societăți și asociații de profil.

Evenimentul se desfășoară în format hibrid, “live” și “online” pe Platforma Zoom