Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria și Managementul Afacerilor
Pentru mine, FAIMA deși a fost o alegere pe moment, s-a dovedit
a fi una foarte bună. Această facultate m-a făcut să mă regăsesc
într-un domeniu dual, Inginerie și Management, deschizându-mi un
orizont către multe oportunități cerute pe piața muncii.
Colectivul este unul primitor, de aceea am aplicat și în Liga
Inginerilor Români Antreprenori, unde am întâlnit oameni frumoși și
deschiși pentru activități extracurriculare și de voluntariat.
Dacă aș da timpul înapoi cu siguranță aș alege să mă înscriu
la aceeași facultate.
Facultatea de Ştiinţe Aplicate
Mă bucur că în facultate am beneficiat de sprijinul profesorilor pentru a participa la activități de cercetare, la concursuri profesionale, dar și pentru a finaliza cu succes un stagiu de practică în străinătate. În plus, voluntariatul mi-a completat pregătirea academică datorită experienței câștigate prin implicare necondiționată.
Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei
De mică am fost pasionată de electronică și calculatoare, așadar, Universitatea Politehnica București a fost o alegere foarte potrivita pentru mine. La Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației (ETTI) am cunoscut profesori și colegi de excepție, foarte pasionați de electronică, de la care am învățat o mulțime de lucruri utile.
Matematica și fizica predate la ETTI au fost foarte utile pentru doctoratul pe care îl fac acum la Caltech, în America, in domeniul aerospațial. Caltech cere studenților o rigoare teoretica de excepție în matematica și fizica, și eu cred ca pregătirea din Romania m-a ajutat foarte mult sa mă descurc aici, ba chiar sa fiu printre primii la facultate.
Cunoștințele de electronică dobândite la ETTI mi-au fost foarte utile când am făcut stagiul de 3 luni la CERN, unde a trebuit sa programez și să testez microcontrolere și FPGA-uri folosite in accelerator. De asemenea, aici la Caltech, folosesc foarte multe din cunoștințele de CAD și Microcontrolere pentru a dezvolta sateliți.
Lucrul in domeniul aerospațial se rezuma la 3 materii de baza: electronica, mecanica și informatica, așadar, sunt fericita și mandră că am terminat o facultate utilă cum este cea de la ETTI.
ETTI a fost rampa de lansare a carierei mele. Facultatea a fost pentru mine un amestec foarte bine echilibrat de profesori excelenti, colegi ambitiosi, dar si foarte colaborativi, proiecte extra curiculare si posibilitati de cercetare si inovare.
Am avut posibilitatea sa fac parte din programul Orange Education Program, organizat impreuna cu facultatea. Astfel, am primit bursa timp de un an, ajutor pentru realizarea lucrarii de licenta si m-am angajat apoi imediat dupa terminarea facultatii in cadrul departamentului de dezvoltare si inovare.
Cred ca faptul ca acum lucrez pentru primul unicorn romanesc si prima companie de origine romaneasca care a fost listata la NYSE a fost puternic determinata de experienta pe care am avut-o in Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei”
Am ales Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației în primul rând datorită atracției către tot ceea ce înseamnă tehnologie și inovare, dar și pentru că la finalul celor 4 ani de studiu ai garanția unui job bine plătit.
ETTI este o facultate care te poate pregăti pentru mai multe domenii - Telecomunicații, Electronică, Programare sau altele care au legătură cu ele. Este clar că acestea sunt zonele ce ne vor contura viitorul, iar în cadrul facultății ai ocazia să înțelegi care sunt principiile, fenomenele care stau la baza dispozitivelor ce ne înconjoară.
Mă bucur că pe lângă activitatea academică, am avut parte și de foarte multe activități extrașcolare. Sunt foarte multe posibilități în direcția asta, iar universitatea și facultatea oferă de fiecare dată tot sprijinul studenților care se implică
Întotdeauna am crezut în importanța comunității din care faci parte. Principalul motiv pentru care am ales Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației a fost faptul că îți oferă oportunitatea de a te alătura celor mai buni din generația ta. Este important să ai în jurul tău oameni care să te îndemne să atingi cea mai bună versiune a ta. De la colegi până la cadrele didactice, faci parte dintr-un grup cu perspective înalte. Domeniul pe care îl studiem este în continuă dezvoltare, iar viteza cu care noile tehnologii evoluează face misiunea de a te adapta una extrem de ambițioasă. Cred că acesta este unul dintre cele mai importante skill-uri pe care le-am dobândit aici - capacitatea de a mă adapta și a fi mereu deschisă pentru inovare. Pe lângă oportunitățile profesionale, universitatea și facultatea mi-au oferit prilejul de a descoperi lumea voluntariatului și a activităților extrașcolare. Astăzi, să deții un pachet complet de soft skills îți aduce un plus valoare pe care doar prin astfel de experiențe îl poți deprinde. Celor care și-au propus să aleagă această facultate le mărturisesc că îi așteaptă un drum pe cât de anevoios, pe atât de frumos până ce vor face primii pași în cariera lor de ingineri electroniști.
In Politehnica am invatat sa am o perspectiva tehnica asupra intregii lumi, dar totodata si sa inteleg oamenii mai bine. Se spune ca "orice tehnologie, suficient de avansată, nu poate fi deosebită de magie"; acesta este si motivul pentru care am fost si sunt pasionat de ETTI, pentru ca in toti acesti ani, asta am simtit ca studiez. Dupa finalizarea ETTI am lucrat ca dezvoltator software in industria telecom din Romania, iar in prezent lucrez pentru o companie din USA, in industria aerospatiala. Tot dupa finalizarea facultatii am fondat 2 startup-uri, care sunt si azi active si am contribuit la lansarea platformei pentru absolventii UPB, @UPB Alumni Community. Perioada studentiei m-a ajutat sa imi dezvolt abilitatile de gasi solutii pentru probleme complexe, indiferent de context sau resursele pe care le am la dispozitie. UPB mi-a oferit sansa de a cunoaste foarte multi oameni inteligenti, care m-au ajutat sa ma dezvolt atat profesional cat si personal, iar in timpul petrecut aici am descoperit oportunitati pe care nu mi le imaginam inainte de studentie.
În 2013 pe când eram student în clasa a 11-a am participat împreună cu un bun prieten la un concurs tehnic unde am obținut locul al doilea cu un robot semi-autonom. Eu m-am ocupat de partea mecanică și de cea electronică, discipline care se aflau de mai mulți ani printre pasiunile mele. Pentru mine, acela a fost momentul când m-am decis să urmez studiile de licență ale Facultății de Electronică din cadrul UPB.
La mijlocul anului 2017 mi-am deschis propria firmă de proiectat sisteme electronice deoarece aveam ceva experiență, pasiune pentru domeniu și câteva contracte cu mai multe companii start-up care erau interesate să-și prototipizeze ideile. Cunoștințele de Tehnici CAD, Microncontrollere și Programare dobândite în primii ani de facultate și-au găsit aplicabilitatea în proiectele pe care le dezvoltam la acea vreme.
La începutul anului 2019 am început să lucrez ca Inginer Aplicații Electromagnetice. Fiind singurul din echipa mea responsabil de domeniul înaltei frecvențe, am fost nevoit să-mi însușesc într-o perioadă relativ scurtă elemente precum impedanță caracteristică, timp de propagare sau linie de transmisiune. Din fericire, toate acestea făcuseră parte din cursurile de Microunde, Semnale și Sisteme și Dispozitive Electronice din primii ani de facultate.
De la începutul anului 2021 lucrez ca Inginer Electronist la Insititutul de Științe Aplicate din Eindhoven, Olanda. Deși munca mea presupune proiectare de sisteme electronice, anterior acestei proiectări vine o întelegere de ansamblu a aplicațiilor. Așadar, în unele săptămâni mă găsesc discutând despre sisteme de recunoaștere ale amprentelor în timp ce în altele îmi îmbogățesc cunoștințele despre tehnologiile straturilor subțiri.
Facultatea de Electronică oferă o gamă variată de cursuri care odată promovate oferă absolventului o fundație pe care mai apoi își poate construi o profesie, fie ea generalistă sau specialistă. Pot spune însă, pe baza experienței personale, că interconexiunea dintre Tehnici CAD, Microunde, Dispozitive Electronice și Straturi Subțiri poate fi confirmată doar după terminarea studiilor.
Previous
Next
Facultatea de Inginerie Industrială şi Robotică
Unul dintre cele mai importante lucruri in viata este educatia, prilej cu care am ales Facultatea de Inginerie Industrială şi Robotică, din cadrul Universitatii Politehnica din Bucuresti, sectia Ingineria Securitatii in Industrie. In acest loc am avut oportunitatea de a cunoaste, de a dezvolta cunostintele pe care trebuie sa le detina un inginer. Toate cunostintele acumulate m-au ajutat sa-mi gasesc usor un loc de munca in domeniu. Am avut ocazia sa cunosc profesori minunati, cu o pregatire profesionala pe masura, de la care am avut si inca am foarte multe lucruri de invatat. Asa am hotarat ca dupa finalizarea programului de masterat sa continui cu studiile doctorale din FIIR din cadrul departamentului Ingineria Calității și Tehnologii Industriale (ICTI), care s-au dovedit a fi o decizie inteleapta. Pe parcusul anilor de studiu am avut sustinerea profesorului coordonator, alaturi de care am avut oportunitatea de a participa la concursuri si de a castiga premii in cadrul Universitatii.
Astfel incurajez viitorii studenti care sunt mereu dornici de a învăța și de a fi la curent cu tot ce este nou în domeniul de specialitate, dar și în domenii adiacente sa aleaga una dintre sectiile disponibile ale acestei facultati in care se pot dezvolta cu adevarat!
In 2006 am absolvit Facultatea IMST, Ingineria si Managementul Calității. Sunt recunoscător pentru profesorii si colegii pe care i-am avut alături; m-au inspirat sa indraznesc mai mult.
Am lucrat următorii 4 ani ca specialist in domeniul calității si director calitate. Inca 7 ani am lucrat pe cont propriu oferind asistenta tehnica in domeniul managementului calității si managementului de proiecte. In 2017 m-am mutat la Londra ca director asociat la o multimationala in domeniul disputelor contractuale. In 2019 m-am mutat in Singapore si ma ocup in continuare de analize de întârzieri in dispute contractuale. Am fost inclus in lista de viitori lideri in domeniul arbitrajelor internaționale / consultanta in construcții de către Who’s Who Legal in 2019, 2020 si 2021.
How you do anything is how you do everything.
Previous
Next
Facultatea de Energetică
Am ajuns, oarecum, din întâmplare la Facultatea de Energetică. Chiar dacă în școala generală și în liceu punctele mele forte au fost științele exacte, nu concepeam și nu concep nici acum o direcție profesională care să neglijeze partea creativă. La momentul alegerii facultății, vedeam ingineria drept profesie rigidă, cu puțină libertate de expresie. Însă, am ales să țin cont de sfatul celor „cu o experiență de viață mai vastă decât a mea” și să merg, totuși, pe această cale. Și se pare că nimic nu e întâmplător.
Pe parcursul facultății am descoperit că energia, care se regăsește în tot ceea ce ne înconjoară – pământ, apă, aer, soare – și pe care o regăsim chiar în noi înșine, a contribuit semnificativ la modelarea și dezvoltarea omenirii de mai bine de un secol, astfel încât viețile noastre să arate cum arată astăzi. Fără energetică nu ar exista industrie, fără energetică nu ar exista telecomunicații sau IT, fără energetică nu am fi reușit niciodată să trecem dincolo de barierele atmosferei. Profesorii din Facultatea de Energetică au fost cei care mi-au fost călăuze în descoperirea energeticii, în descoperirea direcțiilor pe care le pot urma în cariera mea profesională (pentru că da, sunt mult mai multe decât am crezut eu inițial), dar și în descoperirea creativității care stă în spatele ingineriei. Pentru că ingineria tocmai asta presupune – transformarea gândurilor și ideilor tale în ceva palpabil, real.
Iar astăzi, când energia convențională pune atâta presiune pe planeta noastră, nu pot decât să spun că sunt fericită pentru că am oportunitatea să contribui și eu, prin munca mea, la schimbarea de care avem cu toții nevoie. Pentru asta le voi fi mereu recunoscătoare profesorilor și mentorilor mei din facultate, care au contribuit la formarea profesionistului de astăzi și care mi-au deschis calea îndeplinirii unei cariere de succes.
De când ne naştem suntem supuşi în a lua decizii, de la “cu ce jucărie vrei sa te joci”, până a ajunge la a lua decizii care pot sa ne schimbe cursul vieţii. Alegerea facultăţii, cu siguranţă, este o alegere importantă. Mulţi dintre noi, până se apropie din ce în ce mai mult momentul de a alege, ne gândim şi ne răzgândim, punându-ne întrebarea “dar eu oare chiar asta vreau să fac”. Este greu să alegi, când nu eşti sigur, mai ales când ai gând faptul că dacă faci o greşeală îţi pierzi o perioadă mare din viaţă, dar asta înseamnă viaţa. Cazi, te ridici, mai încerci, dar nu renunţi niciodată. În cazul meu, cred ca am luat decizia corectă. Întotdeauna mi-au plăcut matematica şi fizica. Faptul că am avut o doamnă dirigintă de fizică în liceu, cu siguranţă, a avut un impact important asupra deciziei mele. Cu ajutorul ei am reuşit să vizitez Facultatea de Energetică, din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti şi am fost plăcut impresionată, încât am spus că acolo vreau să-mi continui studiile.
Facultatea a însemnat o importantă perioadă de dezvoltare atât pe plan profesional, cât şi personal. Am simţit o diferenţă mare ca impact faţă de perioada liceului, însă cu timpul îţi dai seama de fapt că acesta este normalul şi că eşti pe drumul cel bun. Eşti in mâini bune şi ai atâtea lucruri minunate de invăţat şi aflat.
La terminarea facultăţii îmi dau seama cât o să-mi lipsească această perioadă, în care am invăţat atâtea lucruri importante şi interesante din domeniul energetic şi am întâlni o mulţime de persoane, care ne-au fost alături. Am să-mi amintesc cu drag de aceste momente.
Facultatea de Energetică, din cadrul Universității Politehnica din București, a însemnat cel mai important pas spre viitoarea mea carieră de inginer.
Decizia nu a fost ușoară, dar pe măsură ce am cunoscut programul de studiu, mi-am dat seama că este cea mai potrivită facultate pentru mine.
Uneori ne adresăm anumite întrebări precum: ”De ce am ales această facultate?”, ”Este cea potrivită pentru ceea ce vreau să fac pe viitor?”, dar cu timpul, pe măsură ce cunoaștem în detaliu domeniul de studiu și specializarea aferentă, realizăm că tot ceea ce învățăm în cadrul acestor 4 ani, își are aplicabilitatea în activitățile reale din cadrul unei companii.
Trebuie să prețuim fiecare secundă, să ne facem prietenii de lungă durată și să conștientizăm că prin învățat ajungem oameni importanți și respectați în societate.
Pentru mine, cea mai grea provocare a facultății a fost planificarea activităților, să mențin un echilibru între realizarea temelor/proiectelor și petrecut timp cu prietenii. A însemnat în primul rând, maturizare, dezvoltare personală și responsabilitate, în cadrul căreia am cunoscut profesori dedicați și prieteni adevărați.
Oportunități de studiu sunt foarte multe, diversitatea programelor de studiu oferă direcții vaste de angajare, un inginer energetician are libertatea să profeseze în orice domeniu își dorește.
Specializarea aleasă, Hidroenergetica, reprezintă o ramură importantă din cadrul Sistemului Energetic Național. Fiind o energie regenerabilă și inepuizabilă, îmi oferă siguranța că nu voi da greș pe viitor și că rezultatele nu vor înceta să apară. Domeniul se dedică studiului centralelor hidroelectrice, amenajărilor hidroenergetice și hidrotehnice, a energiei regenerabile, valorificarea potențialului energetic și multe altele.
Acum, la terminarea facultății, pot susține că decizia privind această facultate a fost una înțeleaptă, a însemnat un lung și benefic proces de dezvoltare personală, unde am cunoscut profesori minunați și prieteni pe care mă pot baza.
Chiar dacă ne confruntăm des cu situații în care trebuie să luam decizii, cu o influență mică sau mare pentru viața noastră, eu consider că una dintre cele mai importante decizii este cariera. Aceasta ajunge să fie de multe ori motivul fericirii, împlinirii sau, dimpotrivă, al îngrijorării și al dezamăgirii noastre. Pentru mine, conturarea carierei mele a debutat cu alegerea Facultății de Energetică, din cadrul Universității Politehnica din București.
Pe parcursul celor patru ani de facultate, ca orice student la început de drum, am avut nevoie de suport și ajutor, pe care cadrele didactice cu care am interacționat au reușit sa mi le ofere fără ezitare. Am avut ocazia să acumulez cunoștințe noi alături de oameni dedicați și bine pregătiți, care au avut o mare contribuție în formarea mea profesională.
Curiozitatea pentru domeniul nuclear este cea care m-a condus către specializarea Energetică si Tehnologii Nucleare. Pregătirea efectuată în cadrul specializării alese, chiar și în perioada sensibilă a unei pandemii, a consolidat bazele necesare continuării studiilor într-un program de master. De asemenea, oamenii implicați în acest domeniu au sprijinit dezvoltarea mea profesionala și o sprijină în continuare, transformând curiozitatea mea inițială într-o frumoasă pasiune.
Facultatea pentru mine a fost totodată un proces de autocunoaștere și dezvoltare personală. Am legat prietenii frumoase, am învățat să gestionez timpul dedicat studiului și distracției și voi păstra amintiri prețioase ale unei frumoase experiențe.
Încă din liceu mă fascinau materiile exacte, însă este adevărat că la vremea aceea nu știam că voi devenii un inginer energetician. Facultatea de energetică m-a dezvoltat din toate punctele de vedere. În primul rând mi-a arătat cât de complex este Sistemul Electroenergetic și enorma responsabilitate pe care o avem fiecare dintre noi la finalul acestor patru ani de studiu indiferent de ramura aleasă.
Pe de altă parte facultatea m-a ajutat la gestionarea timpului, deoarece acest parcurs nu a fost deloc ușor și a trebuit să ies din zona mea de confort pentru a culege rezultatele dorite. De asemenea a trebuit să îmi înving teama de a vorbi în public și acest lucru l-am făcut prin intermediu sesiunilor de comunicări științifice la care am participat în anumite domenii de specialitate unde a fost necesară o documentare individuală care sunt sigură că mă va ajuta foarte mult pe viitor în cariera profesională. Aici am căpătat încredere în forțele proprii și am învățat că orice problemă are o soluție. Pe parcursul acestor ani am legat prietenii, am cunoscut mulți profesori ce mi-au fost alături și m-au îndrumat mai ales când nu știam ce specializare să aprofundez.
Acum la final de drum privesc cu nostalgie cei patru ani de studenție, însă gândul că voi revenii pe băncile facultății la master pentru a continua studiul în acest domeniul, care pentru mine era destul de vast la început, mă face să privesc cu optimism. Aștept cu nerăbdare să pun în practică tot ceea ce m-a învățat această facultate la viitorul loc de muncă care va fi pe partea de transport al energiei electrice.
Previous
Next
Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice
Studentă a Facultății de Ingineria Sistemelor Biotehnice, specializarea Ingineria Mediului, Bianca Iorga este un motiv de mândrie al comunității noastre academice. Multipla campioana nationala si internationala la karate, Bianca este în prezent legitimată la Clubul Sportiv Rapid.
La doar șapte luni după intrarea la categoria de senioare, Bianca se clasează pe locul 62 in ierarhia mondială. In această perioadă ea se pregateste pentru Karate1 Premier League (competiție care urmează a se desfășura la începutul lunii mai în Lisabona), participand la un cantonament de pregatire in Dubai.
Cu toate acestea, karateka noastra reuseste sa fie prezenta si activa la cursuri online ale anului I, fiind unul dintre studentii facultății noastre cu bursa de merit. Urmărim cu deosebit interes orice realizare a ei.
Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică
Universitatea Politehnica din București m-a ajutat să construiesc o bază solidă de cunoștințe, din care să pot lucra cu încredere în fabrici, ajutându-mă să îmi orientez cariera cu încredere pentru mine. În prezent lucrez la AI, sper cu cunoștințele învățate de la politehnica, să pot dezvolta noi modele de AI în viitor.
Numele meu este Mateescu Dănuț-Florin și am absolvit studiile de master ale Facultății de Inginerie Mecanică și Mecatronică, specializarea Mecatronică Avansată.
Facultatea m-a ajutat în dobândirea cunoștințelor necesare obținerii unui loc de munca în domeniul automatizărilor industriale.
În prezent ocup poziția de inginer electro-mecanic în cadrul firmei Proflex Automotive, coordonând activitatea departamentului de hidraulică și pneumatică.
În perioada studiilor, mi s-a oferit oportunitatea de a participa la diferite concursuri din domeniul mecatronicii și roboticii. Printre acestea se numără sesiunile de comunicări științifice și concursurile de roboți mobili, care au contribuit la formarea mea practică în inginerie.
Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică a fost prima alegere în dezvoltarea mea, aici am început să acumulez, iar apoi să aplic toate cunoștințele care mi-au fost predate. Tot aici am pus piatra de temelie pentru toate cunoștințele pe care le voi acumula de-a lungul cariere mele în inginerie.
Domeniul de Mecatronică și Robotică, programul de studiu MECATRONICĂ, a fost alegerea corectă. Chiar dacă în anul 1 au apărut îndoieli legate de curriculum, acum în anul 4 am înțeles că toate acestea și-au pus amprenta asupra modului în care gândesc și văd lucrurile, fapt care îmi oferă un raționament practic și care mă ajută ca viitor inginer.
Susținerea personalului didactic, dar și oportunitatea de lua parte în activități de voluntariat au dus la formarea mea, nu doar profesională, ci și personală.
Încă din primul an de liceu am auzit de prestigiul pe care îl oferă Universitatea Politehnică București studenților săi prin Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică și astfel, atunci am făcut și o alegere care m-a direcționat profesional până în momentul de față.
Facultatea mi-a fost prismă pentru dobândirea competențelor necesare unui inginer dar, mai ales, prin oportunitățile și provocările pe care le-am întâlnit aici, am ajuns împlinit și pe plan personal profitând de toate structurile de voluntariat întâlnite.
Având o înclinație pentru termotehnică am ales profilul Sisteme și Echipamente Termice unde pot spune că am întâlnit numai profesioniști ce mi-au amplificat dorința de cunoaștere, și, de asemenea, prin aportul oferit, au contribuit la scopul principal început acum 4 ani, de a deveni inginer.
Poziția de Președinte al Organizației Studențești a facultății și prezența în structurile de reprezentare ale studenților au făcut ca Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică să devină pentru mine pilonul principal în dezvoltarea mea personală.
Motivația obținută din voluntariat alături de colaborarea cu profesorii mi-au adus de-a lungul studenției atât atingerea obiectivelor pe plan profesional cât și burse de merit în urmă rezultatelor obținute.
Cred ca viitorul unui inginer este definit la o vârstă foarte fragedă, atunci când, plin de perseverență și fără a avea cunoștințele necesare, petreci mai mult timp pentru a înțelege cum funcționează noua mașinuță telecomandată decât joaca propriu-zisă. Odată porniți la acest drum al cunoașterii, petrecem restul vieții pentru a rezolva enigmele întâlnite în cale, din perspectiva viitorului inginer, (demontam, stricăm, reparăm, dezvoltăm și optimizam și reluam procesul).
Condus de o curiozitate sinceră și atras de conceptul de robotică am decis să mă înscriu la Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică. Aici am regăsit numeroase “enigme” care, odată cu trecerea timpului și cu puțină perseverență, au devenit din ce în ce mai clare și m-au ajutat în dezvoltarea pe plan profesional, dar și personal. Mecatronică este o combinație complexă de științe exacte și, odată dobândite unelte de logică și cunoștințe de bază necesare, nimic nu vă mai poate sta în cale.
Încercând să pun cap la cap toate cunoștințele acumulate, am pornit pe drumul profesiei de inginer, dar pasiunea m-a reîntors la școală, unde am acceptat o nouă provocare, doctoratul. Astăzi fac parte din colectivul Departamentului de Mecatronică și Mecanică de Precizie, alături de profesori care mi-au devenit colegi și care m-a ajută să progresez spre o nouă treaptă profesională. Totodată încerc să împart din cunoștințele acumulate și colegilor mai tineri, viitorilor ingineri mecatroniști.
De când eram mic aveam dorința de a afla cum funcționează diverse lucruri, începând cu mașinile de jucărie și terminând cu aparatele electrocasnice. Desfăceam orice jucărie o primeam sa aflu ce rotite se învârt in interior sau cum e posibil ca o maimuțică sa bata din palma. Probabil de atunci mi-am setat in minte ca asta e drumul pe care îmi doresc sa-l urmez. În urma multor experiențe pe care le-am avut încă din timpul liceului, am ales Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică.
În acești 4 ani am învățat o multitudine de lucruri teoretice și practice care mi-au completat anumite cunoștințe dobândite anterior. Am avut ocazia de a participa la sesiuni de comunicări științifice (fata de care eram reticent la început) si chiar concursuri organizate de Universitatea Politehnica București pe care le-am câștigat. Toate aceste experiențe m-au ajutat și la dezvoltarea personala pe lângă cea profesională.
Previous
Next
Facultatea de Inginerie în Limbi Străine
Destul de des în viață avem tendința de a ne lăsa duși de val. Și asta nu este deloc un lucru rău, dimpotrivă, poți acosta pe maluri negândite înainte. Însă cheia unui acostaj de succes este de a prelua cârma în momentele esențiale pentru a evita suprize neplăcute. FILS mi-a oferit ocazia de a studia în limba franceză, am ales fără să îmi argumentez. FILS mi-a oferit ocazia de a studia în Franța prin program Erasmus, m-am lăsat dus de val fără a interveni. Însă la final mă regăsesc, atât în cultura franceză cât și în meleagurile care m-au găzduit. Asta pentru că FILS a intervenit. Asta pentru că am avut mai mult noroc decât orice.
Dacă astăzi ocup un post în industria informatică din domeniul distribuției energiei electrice din Franței, nu este decât rezultatul muncii depuse de către mulții profesori cu care am avut oportunitatea de a colabora în cadrul FILS și de către mine. În paralel, am avut onoarea de a face parte dintre studenții înscriși în programul de dublă diplomă astfel încât să pot continua studiile post licență colaborând cu una dintre școlile străine partenere ale FILS.
Un echilibru corect între limbă străină și cursus de inginerie informatică (generală de-a lungul primilor ani de studii și de specialitate cât despre ultimii ani ai programului). Un evantai complet de alegeri pentru limba străină de studii dorită : iubitorii francofoniei, cei ai anglofoniei cât și cei ai limbi tehnice universale - Germana - își vor găsi locul și programul favorit printre toate cele propuse de către FILS. Diferite specializări, programe de studii flexibile și provocări tehnologice toate rimează cu ceea ce profesori competenți doresc să transmită studenților dornici de a evolua rapid.
I would like to start by saying why I decided to do Erasmus. I consider myself someone who likes to think about the future, discover and prepare it and I knew that embracing the mobility would be a very good way of opening doors because I wasn’t been in abroad before! I have decided to do Erasmus because I wanted to push my limits. I wanted to see if I could, not just survive in a different country, but actually live in it for almost one year! Of course, there were always a few things that got me worried. I was afraid I might have difficulties about the culture, people, not find English speakers but actually I adapted easily. In Bucharest and all other cities of Romania, the citizens were very curious about us. They would always ask where we were from and why we came to Romania! They are very humble about their cities and are always available to give you some advice about tourist attractions and fascinating natural beauties, so nice and sincerely!
About education, actually I expected to be able to be in a foreign country and still get some very good grades and the truth is that I got them but how? By working regularly with teaching method in FILS, Politehnica. It is great because I could focus on courses more with small but tones of quizzes and assignments during the class or lab time. You must concentrate exclusively on several project at the same time, so I’m not sure It is effective or not but, It was a beautiful experience from which I had a lot to learn. During this mobility I will enrich my knowledge in the field of Chemical Engineering because I’ve met my professors who practice this profession, I attend interesting classes. I can gladly say that everything has been fulfilled! About the Faculty; The responsible officers and professors in FILS from Politehnica are so welcoming and on the first few days, they answered all our questions, even in online operations and mail traffic because of pandemic! What is left for me to do is to thank all of my colegas and teachers; I am proud to have had the honor of being an international student of FILS!
My Erasmus has been being fabulous so far. I have met so many people and visited many outstanding places, joined lots of trips. And yes, I have an incredible international family and all they are my precious siblings anymore for the rest of my life! Everything which from the way I saw, I behaved, I lived went very well and, by the time I would go back home, I would certainly be a richer person with more broad mindset. This is a lifetime experience and you should take the best out of it while you can. Adventure of five months has been gone by feeling like only five days so far, and I wish the same movements and moments for my next 4 months in Bucharest!
Dorești să înveți într-un cadru profesional, într-o atmosferă plăcută? Îți plac provocările? Îți place limba engleză, franceză sau germană? Atunci Facultatea de Inginerie în Limbi Străine din cadrul Universității Politehnica din București este pentru tine. Aici vei întâlni oameni minunați, mentori ce te vor ajuta să înveți și să crești atât în domeniul profesional cât și personal.
Dat fiind faptul că se studiază într-o limbă străină, ai parte și de experiențe multiculturale cu alți studenți veniți să studieze la noi, din diverse părți ale lumii, fie pentru toți cei patru ani, fie veniți cu Erasmus pentru un semestru / un an.
Eu am ales această facultate din dorința de a învăța inginerie chimică în limba engleză, deoarece acest domeniu m-a atras încă din școala generală, iar faptul că pot să o studiez într-o altă limbă, consider că este un atu, și, cu siguranță, mă va ajuta în viitor. De asemenea, faptul că am învățat într-o limbă străină și am auzit-o și vorbit-o zilnic, mi-a dat mai multă încredere în mine și m-a ajutat să mă exprim mult mai ușor.
Per total consider că am făcut cea mai bună alegere!
Daca esti pasionat de cultura franceza dar si de materiile exacte, Facultatea de Inginerie in Limbi Straine (Sectia Franceza) este alegerea potrivita pentru viitorul tau. Fiind absolventa unui profil real bilingv francez, am ales sa parcurg studiile de licenta si de masterat in cadrul acestei facultati si a fost cu siguranta alegerea cea mai buna.
In cadrul FILS- Franceza am avut sansa de a-mi perfectiona cunostintele lingvistice, de a fi la curent cu noile tehnologii, de a participa la concursuri interactive si a face un stagiu de practica la o intreprindere din Franta timp de o luna. Prin alegerea pe care am facut-o de a parcurge cursurile FILS, am putut avea oportunitatea de a lucra in diverse proiecte cu Franta prin joburile pe care le-am avut in cadrul companiilor precum Renault, Acrelec si in prezent Accenture. Pe langa tot ce tine de partea profesionala si educationala, Fils mi-a dat ocazia sa-mi leg prietenii de durata prin oamenii dedicati si implicati pe care i-am gasit aici.
" Alegand FILS, am ales sa-mi implinesc visul de a studia atat o limba straina cat si noile tehnologii cu ajutorul carora mi s-au deschis portile catre proiecte importante din companii cunoscute. Tot aici am primit sprijinul si suportul necesar dezvoltarii din punct de vedere profesional si personal, legand prietenii de durata."
Teaching European history and politics in the context of the European Union at FILS gives me the opportunity to learn different perceptions.
Knowing facts and discuss about political cultures in current EU is essential for our common future.
The discussion with the students is enriching.
Though the EU seems to be weak in various policy fields we ought to think about the possibility to make it stronger.
My experience in Romania was AMAZING! I loved it and I’m sure I will keep it in my heart and in my mind forever. It was half of year living in another lovely country, with kind people, other culture and with the beauty of Romania nature and amazing castles and mountains. I studied Master in Business Administration and Engineering (MBAE) and I really appreciated the Professors teaching approaches. All the contents were really practical, what helped us to really understand, instead of just memory it, and also motivated us, once we were really trying the contents. I just had online classes due to the pandemic situation, and it worked really well. All the Professors were always happy and with energy, I always felt good vibes during the classes. Also UPB Erasmus Office were really nice with us. We got infected by coronavirus and isolated during 15 days, and during that time, they were always worried about us and asking if we were needing help with anything. They did all the efforts to support us and to provide us a really great experience. Thank you UPB, thank you Romania!
What struck me the most during my year studying Chemical Engineering at FILS were the teaching methods. I felt like the professors really wanted me to understand the subject, rather than just memorize an endless list of formulas and constants. The lab work, in addition to giving you a chance to put your theoretical knowledge into practice, was also very fun. The labs were relaxed, and often so creative that beforehand I had no idea it was possible to do what we did. I sincerely look back at my times in FILS with extreme fondness.
I was really impressed with the extra effort made by teachers in the face of this current situation that did not allow classes to be taught in person. The chemical engineering professors made the classes very enjoyable by videoconference and most of them recorded themselves in the laboratory to show us how the practical lab classes would have been. I strongly recommend this faculty to do an exchange and get out of the routine of your home university because both professors and students are very hard workers, and it is a good opportunity to learn other ways of working and approaching the engineer than the ones we are used to for example in Spain. I will remember with much affection these months in this faculty, as well as my classmates and teachers.
Am fost student la “FILS” și recomand cu drag această facultate pentru orcine dorește să se dezvolte intr-un mediu internațional, divers & inclusive și cu posibiliatea sa invețe de la cei mai buni si dedicați profesori.
Vă pot spune ca nu este ceva simplu, dar această facultate te va invața cum să devii de success in viitoarele posibile roluri pe care o să le deții.
Ce mi-a plăcut cel mai mult la această facultate au fost, colegi si domnii profesori – pe care sincer ii numesc mentori /coach pentru carierele noastre.
De peste 15 ani am lucrat in mai multe companii internationale si am avut placerea să ajut la randul meu atât stundeți cât și elevi să iși urmeze visurile.
Hello, my name is Adrián Jiménez Carretero. I am an Erasmus Student coming from the Universidad Rey Juan Carlos in Madrid, Spain.
The time I will be staying at FILS is the whole year (I only have two months left).
My opinion regarding FILS is very positive, as it offers you the possibility of learning in english, which nowadays opens many doors.
Focusing on the FILS Chemical Engineering department I have to say that there are good professors, and the subjects are very interesting.
Posibilitatea de a învață la mine în oraș intr-o limba straina m-a convins de la început sa aleg FILS. Desi înainte sa încep facultatea îmi era teama sa învăț fiecare materie într-o limba straina, după doar câteva săptămâni mi-am dat seama ca profesorii sunt foarte înțelegători și de fiecare dacă când am întâmpinat o dificultate, ei au fost pregătiți sa ne ajute pe fiecare dintre noi.
Oportunitatile de care am profitat în facultate au fost numeroase, de la stagii de practica în străinătate, la posibilitatea de a intra intr-o asociație studențească, ESN Poli, unde am interacționat cu multi studenți de diverse naționalități.
Am ales sa studiez inginerie chimică în engleză pentru ca în liceu mi-a plăcut foarte mult chimia. Cunostintele pe care le aveam deja mi-au fost folositoare în facultate, unde am putut sa aprofundez și sa învăț multe informații noi.
Dacă ar fi sa fiu din nou elev în clasa a 12a, cu siguranță aș încerca din nou sa intru la FILS și sa mă bucur de anii studenției.
Buna tuturor,
Numele meu este Alexandra si ma bucur foarte mult sa va scriu aceste randuri astazi din Berlin in calitate de fosta studenta a FILS. Am studiat inginerie economica in domeniul mecanic la sectia de limba germana de unde am absolvit in 2020, iar astazi continui specializarea in acelasi domeniu, dar la master. Va voi povesti pe scurt despre anii din facultate, cat si despre oportunitatile aduse de aceasta. Drumul meu spre FILS a inceput de la simpla dorinta de a imi pune in aplicare acele putine cunostiinte tehnice din timpul scolii, cat si de a aprofunda si a imi dezvolta cat mai bine limba germana, aceasta din urma considerand-o un avantaj foarte mare pentru viitorii studenti FILS.
In timpul celor 4 ani in cadrul FILS m-am simtit apropiata de profesori si de colegi, ca intr-o atmosfera de familie. Pe langa acest lucru, doresc sa subliniez faptul ca inca de la inceputul studiului se deschid si se creeaza multe legaturi si oportunitati educationale de formare in Germania. Aceste optiuni sunt facultative, insa este foarte usor de a avea acces la ele si reprezinta o sansa mare spre deschidere, care mai putin probabil poate fi gasita in alte parti. Aceste experiente pregatesc studentii si deschid oportunitati spre multe si bune locuri de munca atat in Romania, cat si in Germania. Pe langa studiul in cadrul UPB, cateva exemple “extra universitare”, sunt oportunitati finantate de schimb Erasmus (studiul pentru unul sau doua semestere in strainatate), scoli de vara de limba germana in Germania finantate de DAAD, participarea in cadrul unei asociatii studentesti, samd.
Afland de la DAAD despre aceasta oportunitate, am participat in urma cu 3 ani la una dintre aceste scoli de vara in München, iar in momentul de fata tot multumita unei burse din partea lor, ma aflu in Berlin si imi desfasor studiile de masterat.
Studiul aici imi ofera sansa sa ies din zona de comfort, sa observ perspective noi, sa fac parte dintr-un grup de oameni cu diferite experiente de viata, dar si foarte multe culturi si origini diferite din care am putut la randul meu sa ma dezvolt personal. Programele in Germania oferite de DAAD au deschis un nou drum spre auto cunoastere, spre a imi face curaj sa vorbesc cu oameni noi intr-o limba straina, spre a imi trece peste teama de a face ceva singura si a imi dori sa imi continui dezvoltarea intr-un mediu complet nou.
Este intr-adevar de muncit pentru a obtine acest suport, insa aceasta munca si-a meritat fiecare minutel si este rasplatita. Ma aflu aici din Septembrie 2020, deci din punct de vedere al pandemiei, nu am fost foarte avantajata. Insa insumand experientele in Germania atat din timpul anilor de licenta, cat si cea de acum, simt ca am crescut si mi-am fortat propriile limite. Astfel am reusit sa imi deschid orizonturile, sa aflu aspecte despre lume pe care nu le puteam afla acasa. Pe langa obiceiuri, limba si mancare, am inteles in primul rand o noua cultura. Este de asemenea o oportunitate de a afla ceva nou despre tine si chiar sa iti redefiniesti si sa iti intelegi propria origine si propriile aspiratii.
In cadrul FILS si cu ajutorul oportunitatilor oferite de aceasta facultate, vei avea alaturi profesori foarte buni, sansa de a calatori, de a invata intr-un nou sistem educational, de a iti face prieteni, de a castiga experienta de viata atat personala, cat si profesionala. Devii independent, increzator in propria persoana si iti clarifici obiectivele.
Studiul in momentul de fata, aici in Berlin, desi in pandemie, este foarte bine organizat, focusat pe activitati practice si munca in echipa, profesorii sunt usor de contactat si incantati sa iti ofere ajutorul. Este adevarat ca aceste cursuri online nu au acelasi farmec ca cele in prezenta, insa in ciuda pandemiei sunt bine structurate si puse la punct, chiar si in timpul examenelor! 😊
Va pot incuraja pe toti sa veniti cu incredere spre FILS si spre oportunitatile pe care aceasta facultate le ofera. Va veti simti bine, profesorii sunt mereu disponibili, si va veti distra cu siguranta, de la aprofundarea ingineriei, pana la vorbirea limbii germane. Si nu in ultimul rand, veti avea access la bune locuri de munca, atat in tara, cat si in Germania.
Multumesc FILS si DAAD pentru anii de studentie si doresc tuturor un an cat mai frumos cu o decizie de alegere a facultatii cat mai buna si pe masura dorintelor fiecaruia! 😊
Timpul petrecut la FILS mi-a incurajat curiozitatea pentru noile tehnologii si inovatii in software, mi-a dat pregatire tehnica necesara pentru a le urmari si a contribui la dezvoltarea lor, si mi-a dat increderea sa imi desfasor toate aceste activitati limba engleza. Aceste lectii ofera multa flexibilitate: munca in industria software, oriunde in lume; colaborari cu experti internationali; posibilitatea de a fi mereu la curent ce e mai nou si interesant in domeniu; sau, asa cum e cazul meu, toate la un loc, intr-o cariera in cercetare.
Previous
Next
Facultatea de Chimie Aplicată și Știinta Materialelor
Îmi place să cred că nu eu am ales Chimia, ci că ea m-a ales pe mine, căci am simțit dintotdeauna că rezonez cu acest domeniu extraordinar, plin de situații surprinzătoare, care mi-a construit încă de la început una din pasiunile cele mai arzătoare, cercetarea.
Facultatea de Chimie Aplicată și Știința Materialelor mi-a făurit drumul către împlinirea acestui vis, lucrând în prezent în cadrul departamentului RD (Research & Development) al companiei farmaceutice Zentiva România. Am obținut acest job ca urmare a cunoștiințelor și competențelor dobândite în urma studiilor de licență, specializarea CISOPC (Chimia și Ingineria Substanțelor Organice, Petrochime și Carbochimie). Nu este deloc surprinzător faptul că am ales să urmez programul de master PFC (Produse Farmaceutice și Cosmetice), care nu a făcut altceva decât să îmi întrețină pasiunea pentru acest domeniu minunat.
Cursuri precum Biochimie, Farmacologie, Tehnică farmaceutică, Cromatografie, Medicamente de sinteză, Toxicologie, mi-au consolidat cunoștințele și m-au ajutat să înțeleg problemele actuale și mecanismele care fac să funcționeze lumea în care trăim.
Așa cum afirma Goethe, “Chimia este o ştiinţă care va avea asupra vieţii o influenţă imensă şi o amplă aplicare.”
Pentru mine, anii petrecuți la Chimie au fost, mai mult decât orice, despre pasiune și cunoaștere, despre gândire critică, concepte care s-au împletit frumos și au rămas impregnate în sufletul meu.
De ce am ales Facultatea de Chimie Aplicată și Știinta Materialelor?
Pur și simplu, cred că am fost omul potrivit la locul potrivit. Încă din timpul studiilor liceale, mi-am dorit să fiu un promotor în domeniul protecției mediului, să încerc mereu să îi ajut pe cei din jur să conștientizeze importanța mediului înconjurător. Facultatea de Chimie Aplicată și Știinta Materialelor a fost cea mai bună decizie, o decizie naturală și asumată, pe care aș lua-o de fiecare dată fără să stau pe gânduri. Dorința de a activa în domeniul cercetării, de a crea legături între mediul academic și mediul economic au fost factori esențiali în alegerea studiilor care au pus bazele meseriei de Inginer. Pe lângă cadrele didactice dedicate, Facultatea de Chimie Aplicată și Știinta Materialelor oferă posibilitatea de a participa la manifestări științifice, la activități de voluntariat, sesiuni de comunicări, vizite de studiu la importanți agenți economici, dar și libertatea de a descoperi domeniul care te atrage și care îți oferă o satisfacție pe plan professional.
Cred în succesul dobândit prin pasiune, iar în acest sens, consider că lucrul cel mai important este să faci ceea ce îți place și să crezi în ceea ce faci.
Îndemnul de a face voluntariat și de a urma cursurile unei facultăți din cadrul Universității Politehnica din București l-am primit în perioada liceului, iar decizia de a îl urma a stat la baza formării mele profesionale.
Tot în liceu am învățat că mai presus de o nota stă ceea ce știi cu adevărat și stăpânești ca informație, iar în facultate am experimentat cu atât mai mult însemnătatea acestui lucru. Formarea ca inginer (indiferent de specializare) înseamnă curiozitate, a cunoaște ce și unde să căutam și a face conexiuni pentru a construi imaginea de ansamblu în rezolvarea problemelor.
Am început activitățile de cercetare încă din anul I, acestea m-au condus mai departe către alegerea unei noi specializări începând cu anul III, am activat în cadrul STC București - 2 și în EYCN, în cadrul cărora am format echipe, scris și implementat proiectele locale, naționale și internaționale.
Fie că a fost vorba de burse de studiu, burse la conferințe naționale și internaționale sau câștigarea unor premii, dezvoltarea personală și profesională mi-a fost întotdeauna completată de cunoștințele acumulate în cadrul activităților de voluntariat.
Prin intermediul stagiului obligatoriu de practică din programa UPB, am ales compania în cadrul căreia am avut oportunitatea de a profesa în domeniul specializării absolvite, în care am continuat să evoluez și unde mă regăsesc în prezent.
"Domeniul ingineriei chimice se intersecteaza cu apetenta si pasiunea mea pentru tehnici moderne in elaborarea unor produse complexe. Toate cunostintele acumulate de-a lungul anilor de studiu au contribuit la slefuirea activitatii pe care o desfasor in domeniul artei culinare. Prin formare continua si aplicarea notiunilor acumulate, am reusit sa desavarsesc diverse teste bazate pe filozofia gustului. Tehnicile inovative si noile tendinte din industria chimica sunt elemente cheie pentru evolutia de care avem nevoie."
Facultatea înseamnă drumul spre adevărată maturizare. Facultatea înseamnă muncă, evoluție, aprofundare și libertatea de a alege să faci ce îți place cu adevărat. Am ales specializarea de masterat Produse farmaceutice și cosmetice, pentru pasiunea ce ține de această ramură, dar și pentru oportunitățile pentru carieră mult visată. Din punct de vedere al materiilor pot spune că nu sunt nici ușoare, dar nici imposibile de înțeles. Prin studiu, exercițiu și concentrare, seisunile vor trece foarte ușor și repede. Cunoștințele acumulate m-au ajutat să îmi găsesc un loc de muncă foarte bun și care mi se potrivește la o companie farmaceutică românească renumită.
Viață de student este foarte frumoasă , este o experiență cu care nu ne vom mai întâlni. Întâlnești oameni noi, te confrunți cu situații noi,cărora trebuie să le găsești o rezolvare tu singur, fără ajutorul cuiva, înveți cum să te descurci ca un adult și cum să îți gestionezi timpul, finanțele, prioritățile, problemele.
Sfatul meu pentru viitori studenți este să se ghideze după propriile instincte în alegerea facultății, în funcție de materiile care le plac și de care sunt interesați, să se implice în cât mai multe activități și proiecte, deoarece acestea vor contribui semnificativ la dezvoltarea lor personală.
Previous
Next
Absolvenți
„Universitatea Politehnica mi-a deschis calea către cercetarea științifică în domeniul autovehiculelor rutiere.”
„Politehnica a fost cea mai potrivită alegere pentru cariera mea profesională. Pe lângă bagajul complex de cunoștințe dobândite, aici am învățat să îmi structurez gândirea, să îmi organizez eficient timpul și să mă adaptez situațiilor neprevăzute. Acum, ca inginer, știu că a meritat tot efortul celor 4 ani de studii.”
„Am absolvit o facultate care mi-a format gândirea logică necesară oricărui loc de muncă în domeniul ingineriei.”
„Ne mândrim să spunem că mulți dintre angajații Genpact se bucură de cariere lungi și pline de succes - iar mare parte dintre ei sunt absolvenți ai Universității Politehnica București.”
„În Politehnică am învățat să am o perspectivă tehnică asupra întregii lumi, dar totodată și să înțeleg oamenii mai bine. Perioada studenției m-a ajutat să îmi dezvolt abilitățile de a găsi soluții pentru problemele complexe, indiferent de context sau resursele pe care le am la dispoziție.”
„Facultatea te poate direcționa spre o anumită carieră fie în antreprenoriat, fie ca angajat. Am ales calea antreprenoriatului. Pe mine personal, Universitatea POLITEHNICA din București m-a ajutat foarte mult să învăț să depășesc situațiile complexe.”
„Universitatea m-a ajutat enorm în evoluția mea profesională. Am avut șansa să găsesc sprijinul necesar obținerii performanțelor academice și să pot beneficia de oportunități multiple de dezvoltare a carierei mele.”
„Facultatea pe care am urmat-o m-a ajutat să pun bazele unei cariere de succes. Nu este un drum ușor, dar cine are ocazia să descopere domeniul ingineriei, cu siguranță va găsi ambiția de a-l parcurge până la capăt.”
„În cadrul Facultății de Inginerie Electrică din cadrul Politehnicii, am învățat foarte multe lucruri interesante care m-au ajutat enorm în carieră. În cei patru ani petrecuți aici, pot afirma faptul că am avut profesori care ne-au deschis ochii asupra unor principii teoretice cu o bună punere în practică într-o viitoare carieră și care ne-au solicitat în mod activ o gândire critică.”
Companii
„Industria maselor plastice se află în fața unui nou început prin implementarea preocupărilor ecologice. Tinerii ingineri au un rol important în promovarea tehnologiilor verzi.”
„At Axel Johnson International, you will get an exciting role in a fast-growing international industrial group. We acquire and develop industrial technology companies in strategically selected niche markets. Over the past three years, we have grown 16% per year and conducted more than 40 acquisitions.”
„Microchip is all about: motivation, passion and team work. We`re highly motivated to innovate, building up a community where passion and expertise are key”
„Digi | RCS & RDS s-a bazat întotdeauna pe ingineri și specialiști pasionați, curioși, inventivi, care să creeze soluții noi, eficiente și accesibile. Ușile companiei noastre vor fi mereu deschise pentru tinerii care vor să își construiască o carieră reușită.”
„Inginerii se află printre cele mai căutate categorii profesionale ale momentului. Deficitul de specialiști este o realitate cu care ne confruntăm de peste 10 ani în România, în special pe domeniile care au cunoscut o amplă dezvoltare în ultimii ani, precum IT, industria electronică, inginerie mecanică și industria instalațiilor.”
„Studiile tehnice pot aduce realizarea profesională aproape în orice domeniu.”
„Ingineria este domeniul prin care noi, românii, contribuim la dezvoltarea societății în rând cu lumea civilizată, bucurându-ne de recunoașterea și aprecierea pe care o merităm.”
„Domeniul logistic aduce expunere internațională, este dinamic și în continuă transformare, iar oportunitățile de dezvoltare sunt multiple.”
Angajați UPB
„Studenții noștri învață o meserie care le oferă siguranța unui loc de muncă bine plătit”
„Ingineria este printre singurele domenii care îți oferă la absolvire siguranța unui loc de muncă bine plătit.”