Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică a fost prima alegere în dezvoltarea mea, aici am început să acumulez, iar apoi să aplic toate cunoștințele care mi-au fost predate. Tot aici am pus piatra de temelie pentru toate cunoștințele pe care le voi acumula de-a lungul cariere mele în inginerie.
Domeniul de Mecatronică și Robotică, programul de studiu MECATRONICĂ, a fost alegerea corectă. Chiar dacă în anul 1 au apărut îndoieli legate de curriculum, acum în anul 4 am înțeles că toate acestea și-au pus amprenta asupra modului în care gândesc și văd lucrurile, fapt care îmi oferă un raționament practic și care mă ajută ca viitor inginer.
Susținerea personalului didactic, dar și oportunitatea de lua parte în activități de voluntariat au dus la formarea mea, nu doar profesională, ci și personală.
Încă din primul an de liceu am auzit de prestigiul pe care îl oferă Universitatea Politehnică București studenților săi prin Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică și astfel, atunci am făcut și o alegere care m-a direcționat profesional până în momentul de față.
Facultatea mi-a fost prismă pentru dobândirea competențelor necesare unui inginer dar, mai ales, prin oportunitățile și provocările pe care le-am întâlnit aici, am ajuns împlinit și pe plan personal profitând de toate structurile de voluntariat întâlnite.
Având o înclinație pentru termotehnică am ales profilul Sisteme și Echipamente Termice unde pot spune că am întâlnit numai profesioniști ce mi-au amplificat dorința de cunoaștere, și, de asemenea, prin aportul oferit, au contribuit la scopul principal început acum 4 ani, de a deveni inginer.
Poziția de Președinte al Organizației Studențești a facultății și prezența în structurile de reprezentare ale studenților au făcut ca Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică să devină pentru mine pilonul principal în dezvoltarea mea personală.
Motivația obținută din voluntariat alături de colaborarea cu profesorii mi-au adus de-a lungul studenției atât atingerea obiectivelor pe plan profesional cât și burse de merit în urmă rezultatelor obținute.
Previous
Next
Facultatea de Inginerie în Limbi Străine
Teaching European history and politics in the context of the European Union at FILS gives me the opportunity to learn different perceptions.
Knowing facts and discuss about political cultures in current EU is essential for our common future.
The discussion with the students is enriching.
Though the EU seems to be weak in various policy fields we ought to think about the possibility to make it stronger.
Destul de des în viață avem tendința de a ne lăsa duși de val. Și asta nu este deloc un lucru rău, dimpotrivă, poți acosta pe maluri negândite înainte. Însă cheia unui acostaj de succes este de a prelua cârma în momentele esențiale pentru a evita suprize neplăcute. FILS mi-a oferit ocazia de a studia în limba franceză, am ales fără să îmi argumentez. FILS mi-a oferit ocazia de a studia în Franța prin program Erasmus, m-am lăsat dus de val fără a interveni. Însă la final mă regăsesc, atât în cultura franceză cât și în meleagurile care m-au găzduit. Asta pentru că FILS a intervenit. Asta pentru că am avut mai mult noroc decât orice.
Dacă astăzi ocup un post în industria informatică din domeniul distribuției energiei electrice din Franței, nu este decât rezultatul muncii depuse de către mulții profesori cu care am avut oportunitatea de a colabora în cadrul FILS și de către mine. În paralel, am avut onoarea de a face parte dintre studenții înscriși în programul de dublă diplomă astfel încât să pot continua studiile post licență colaborând cu una dintre școlile străine partenere ale FILS.
Un echilibru corect între limbă străină și cursus de inginerie informatică (generală de-a lungul primilor ani de studii și de specialitate cât despre ultimii ani ai programului). Un evantai complet de alegeri pentru limba străină de studii dorită : iubitorii francofoniei, cei ai anglofoniei cât și cei ai limbi tehnice universale - Germana - își vor găsi locul și programul favorit printre toate cele propuse de către FILS. Diferite specializări, programe de studii flexibile și provocări tehnologice toate rimează cu ceea ce profesori competenți doresc să transmită studenților dornici de a evolua rapid.
Dorești să înveți într-un cadru profesional, într-o atmosferă plăcută? Îți plac provocările? Îți place limba engleză, franceză sau germană? Atunci Facultatea de Inginerie în Limbi Străine din cadrul Universității Politehnica din București este pentru tine. Aici vei întâlni oameni minunați, mentori ce te vor ajuta să înveți și să crești atât în domeniul profesional cât și personal.
Dat fiind faptul că se studiază într-o limbă străină, ai parte și de experiențe multiculturale cu alți studenți veniți să studieze la noi, din diverse părți ale lumii, fie pentru toți cei patru ani, fie veniți cu Erasmus pentru un semestru / un an.
Eu am ales această facultate din dorința de a învăța inginerie chimică în limba engleză, deoarece acest domeniu m-a atras încă din școala generală, iar faptul că pot să o studiez într-o altă limbă, consider că este un atu, și, cu siguranță, mă va ajuta în viitor. De asemenea, faptul că am învățat într-o limbă străină și am auzit-o și vorbit-o zilnic, mi-a dat mai multă încredere în mine și m-a ajutat să mă exprim mult mai ușor.
Per total consider că am făcut cea mai bună alegere!
Previous
Next
Facultatea de Chimie Aplicată și Știinta Materialelor
De ce am ales Facultatea de Chimie Aplicată și Știinta Materialelor?
Pur și simplu, cred că am fost omul potrivit la locul potrivit. Încă din timpul studiilor liceale, mi-am dorit să fiu un promotor în domeniul protecției mediului, să încerc mereu să îi ajut pe cei din jur să conștientizeze importanța mediului înconjurător. Facultatea de Chimie Aplicată și Știinta Materialelor a fost cea mai bună decizie, o decizie naturală și asumată, pe care aș lua-o de fiecare dată fără să stau pe gânduri. Dorința de a activa în domeniul cercetării, de a crea legături între mediul academic și mediul economic au fost factori esențiali în alegerea studiilor care au pus bazele meseriei de Inginer. Pe lângă cadrele didactice dedicate, Facultatea de Chimie Aplicată și Știinta Materialelor oferă posibilitatea de a participa la manifestări științifice, la activități de voluntariat, sesiuni de comunicări, vizite de studiu la importanți agenți economici, dar și libertatea de a descoperi domeniul care te atrage și care îți oferă o satisfacție pe plan professional.
Cred în succesul dobândit prin pasiune, iar în acest sens, consider că lucrul cel mai important este să faci ceea ce îți place și să crezi în ceea ce faci.
Îndemnul de a face voluntariat și de a urma cursurile unei facultăți din cadrul Universității Politehnica din București l-am primit în perioada liceului, iar decizia de a îl urma a stat la baza formării mele profesionale.
Tot în liceu am învățat că mai presus de o nota stă ceea ce știi cu adevărat și stăpânești ca informație, iar în facultate am experimentat cu atât mai mult însemnătatea acestui lucru. Formarea ca inginer (indiferent de specializare) înseamnă curiozitate, a cunoaște ce și unde să căutam și a face conexiuni pentru a construi imaginea de ansamblu în rezolvarea problemelor.
Am început activitățile de cercetare încă din anul I, acestea m-au condus mai departe către alegerea unei noi specializări începând cu anul III, am activat în cadrul STC București - 2 și în EYCN, în cadrul cărora am format echipe, scris și implementat proiectele locale, naționale și internaționale.
Fie că a fost vorba de burse de studiu, burse la conferințe naționale și internaționale sau câștigarea unor premii, dezvoltarea personală și profesională mi-a fost întotdeauna completată de cunoștințele acumulate în cadrul activităților de voluntariat.
Prin intermediul stagiului obligatoriu de practică din programa UPB, am ales compania în cadrul căreia am avut oportunitatea de a profesa în domeniul specializării absolvite, în care am continuat să evoluez și unde mă regăsesc în prezent.
Previous
Next
Absolvenți
„Universitatea Politehnica mi-a deschis calea către cercetarea științifică în domeniul autovehiculelor rutiere.”
„Politehnica a fost cea mai potrivită alegere pentru cariera mea profesională. Pe lângă bagajul complex de cunoștințe dobândite, aici am învățat să îmi structurez gândirea, să îmi organizez eficient timpul și să mă adaptez situațiilor neprevăzute. Acum, ca inginer, știu că a meritat tot efortul celor 4 ani de studii.”
„Am absolvit o facultate care mi-a format gândirea logică necesară oricărui loc de muncă în domeniul ingineriei.”
„Ne mândrim să spunem că mulți dintre angajații Genpact se bucură de cariere lungi și pline de succes - iar mare parte dintre ei sunt absolvenți ai Universității Politehnica București.”
„În Politehnică am învățat să am o perspectivă tehnică asupra întregii lumi, dar totodată și să înțeleg oamenii mai bine. Perioada studenției m-a ajutat să îmi dezvolt abilitățile de a găsi soluții pentru problemele complexe, indiferent de context sau resursele pe care le am la dispoziție.”
„Facultatea te poate direcționa spre o anumită carieră fie în antreprenoriat, fie ca angajat. Am ales calea antreprenoriatului. Pe mine personal, Universitatea POLITEHNICA din București m-a ajutat foarte mult să învăț să depășesc situațiile complexe.”
„Universitatea m-a ajutat enorm în evoluția mea profesională. Am avut șansa să găsesc sprijinul necesar obținerii performanțelor academice și să pot beneficia de oportunități multiple de dezvoltare a carierei mele.”
„Facultatea pe care am urmat-o m-a ajutat să pun bazele unei cariere de succes. Nu este un drum ușor, dar cine are ocazia să descopere domeniul ingineriei, cu siguranță va găsi ambiția de a-l parcurge până la capăt.”
„În cadrul Facultății de Inginerie Electrică din cadrul Politehnicii, am învățat foarte multe lucruri interesante care m-au ajutat enorm în carieră. În cei patru ani petrecuți aici, pot afirma faptul că am avut profesori care ne-au deschis ochii asupra unor principii teoretice cu o bună punere în practică într-o viitoare carieră și care ne-au solicitat în mod activ o gândire critică.”
Companii
„Industria maselor plastice se află în fața unui nou început prin implementarea preocupărilor ecologice. Tinerii ingineri au un rol important în promovarea tehnologiilor verzi.”
„At Axel Johnson International, you will get an exciting role in a fast-growing international industrial group. We acquire and develop industrial technology companies in strategically selected niche markets. Over the past three years, we have grown 16% per year and conducted more than 40 acquisitions.”
„Microchip is all about: motivation, passion and team work. We`re highly motivated to innovate, building up a community where passion and expertise are key”
„Digi | RCS & RDS s-a bazat întotdeauna pe ingineri și specialiști pasionați, curioși, inventivi, care să creeze soluții noi, eficiente și accesibile. Ușile companiei noastre vor fi mereu deschise pentru tinerii care vor să își construiască o carieră reușită.”
„Inginerii se află printre cele mai căutate categorii profesionale ale momentului. Deficitul de specialiști este o realitate cu care ne confruntăm de peste 10 ani în România, în special pe domeniile care au cunoscut o amplă dezvoltare în ultimii ani, precum IT, industria electronică, inginerie mecanică și industria instalațiilor.”
„Studiile tehnice pot aduce realizarea profesională aproape în orice domeniu.”
„Ingineria este domeniul prin care noi, românii, contribuim la dezvoltarea societății în rând cu lumea civilizată, bucurându-ne de recunoașterea și aprecierea pe care o merităm.”
„Domeniul logistic aduce expunere internațională, este dinamic și în continuă transformare, iar oportunitățile de dezvoltare sunt multiple.”
Angajați UPB
„Studenții noștri învață o meserie care le oferă siguranța unui loc de muncă bine plătit”
„Ingineria este printre singurele domenii care îți oferă la absolvire siguranța unui loc de muncă bine plătit.”